لیست قیمت پارافین

توجه داشته باشید قیمت های ذکر شده در جدول زیر قابل تغییر می باشند لطفا برای اطلاع از قیمت روز انواع پارافین و خرید پارافین عمده با شماره 09366558620 تماس حاصل فرمایید

نوع پارافینقیمت پارافین (هر کیلوگرم)
پارافین جامد (3 الی 5 درصد)59000 تومان
پارافین جامد (1 الی 3 درصد)60000 تومان
پارافین کریستالی سبک70000 تومان
پارافین کریستالی سنگین70000 تومان
پارافین گرانولی80000 تومان
پارافین جامد پودری درجه یک80000 تومان
پارافین مایع گرید صنعتی49000 تومان
پارافین مایع گرید بهداشتی59000 تومان
پارافین مایع گرید دارویی، خوراکی79000 تومان
پارافین ژله ای170000 تومان
اسید استئاریک درجه 1165000 تومان
رنگ شمع10000 تومان (هر گرم)
دوک فیتیله شمع پنبه ای 24 لا359000 تومان
پایه شمع وارمریتماس بگیرید
جدول خرید پارافین و قیمت انواع پارافین

جهت خرید پارافین و وسایل شمع سازی بر روی محصول مورد نظر کلیک فرمایید

آنچه در ادامه این مقاله خواهید دید:

پارافین چیست؟

پارافین جامد

ویژگی های پارافین جامد

انواع پارافین جامد | کاربرد، خواص و مقایسه انواع پارافین

تفاوت پارافین کریستال با پارافین جامد اسید دار

تاریخچه پارافین جامد

مراحل تولید پارافین جامد

نکات مهم در هنگام خرید پارافین جامد

خواص فیزیکی پارافین جامد

کاربردهای پارافین جامد

پارافین مایع

کاربردهای پارافین مایع

عوارض مصارف خوراکی و بهداشتی پارافین مایع

پارافین چیست؟

در علم شیمی و مهندسی پتروشیمی پارافین به طور مترادف با آلکان استفاده می شود و نشانگر هیدروکربن هایی با فرمول کلی CnH2n+2 میباشد. این نام از اصطلاح لاتین پاروم به معنای”به سختی” به علاوه affinis به معنی “فاقد میل” یا “فاقد واکنش” گرفته شده است که اشاره به ماهیت غیرفعال پارافین دارد.

.

آموزش ساخت شمع خانگی با پارافین جامد

.

پارافین جامد

پارافین جامد یا وکس پارافین یا موم پارافین به پارافینی گفته می شود که به صورت جامد تولید و روانه بازار مصرف می شود. پارافین جامد یک بافت جامد نرم بی رنگ (پارافین ژله ای)، سفید رنگ (پارافین یه تا پنج درصد)، شیری رنگ (پارافین سه تا پنج درصد)، زرد رنگ (پارفین پنج تا هشت درصد) و قهوه ای رنگ (پارافین هشت تا هجده درصد) است، که از مشتقات نفتی استخراج می گردد و شامل ترکیبی از مولکول های هیدروکربن های اشباع شده می باشد.

اگر چه پارافین جامد از نقطه ذوب پایینی برخوردار می باشد اما در دمای معمولی محیط ماده پارافین به حالت جامد است و این ماده در دمای حدود پنجاه و هشت درجه سلسیوس شروع به ذوب شدن و تبدیل شدن به حالت مایع می نماید.

پارافین های جامد اعلا و با کیفیت (پارافین کریستالی و پارافین جامد یک تا سه درصد) از لحاظ ظاهری بدون طعم و بی بو می باشند اما هرچه میزان روغن موجود در آنها افزایش پیدا کند کمی بودار می شوند. رنگ پارافین های جامد  نیز بستگی به مقدار روغن داخل آن، میزان شفاف بودنو فرایند رنگ بری دارد.

پارافین جامد مشتق شده از نفت ، ذغال سنگ یا روغن شیل است و این ماده از نفت سفید و سایر فرآورده های نفتی که گاهی اوقات پارافین نامیده می شوند متمایز است. شمع های تولید شده توسط پارافین های جامد باکیفیت با درصد روغن پایین بدون بو و دارای رنگ سفید هستند.

پارافین جامد برای اولین بار توسط کارل ریچنباخ در کشور آلمان در سال 1830 تولید شد و پیشرفت بزرگی در فن آوری شمع سازی داشت ، زیرا از شمع های تولیدی توسط پیه حیوانی تمیزتر و قابل اطمینان تر بوده و پروسه تولید آن نیز ارزان تر بود.

خرید پارافین جامد
خرید پارافین جامد قالبی

ویژگی های پارافین جامد

پارافین جامد بیشتر بصورت یک ماده جامد مومی سفید ، بی بو ، بی مزه و دارای نقطه ذوب معمولی بین 46 تا 68 درجه سانتیگراد (115 و 154 درجه فارنهایت) و چگالی حدود 900 کیلوگرم در متر مکعب یافت می شود. پارافین جامد در آب حل نمی شود ، اما در اتر ، بنزن و استرهای خاص قابل حل است. پارافین توسط رایج ترین مواد شیمیایی تحث تأثیر قرار نمی گیرد اما به راحتی می سوزد؛ گرمای احتراق پارفین 42 مگاژول بر کیلوگرم است. هیدروکربن C31H64 جز معمول ترین پارافین جامد است.

پارافین جامد یک عایق الکتریکی عالی نیز هست ، که مقاومت الکتریکی آن بین 1013 تا 1017 اهم  می باشد که این مقدار تقریباً از همه مواد دیگر به جز برخی از پلاستیک ها (تفلون) بهتر است. پارافین جامد یک تعدیل کننده نوترون موثر است و در آزمایش های جیمز چادویک در سال 1932 برای شناسایی نوترون استفاده شد.

پارافین جامد یک ماده عالی برای ذخیره گرما با ظرفیت حرارتی ویژه 2.14 الی 2.9 ژول در هر گرم کلوین و حرارت همجوشی 200 الی 220 ژول گرم می باشد. پارافین جامد همراه با رادیاتورهای جمع شونده برای خنک کردن وسایل الکترونیکی  ماه نورد در حین انجام مأموریت های سرنشین دار به کره ماه در اوایل دهه 1970 استفاده شد.

پارافین جامد به طور قابل توجهی منبسط شده و ذوب می شود و این امر اجازه می دهد تا از آن در ترموستات های عناصر مومی برای مصارف صنعتی ، خانگی و به ویژه خودرو استفاده شود.

خرید پارافین کریستالی
پارافین جامد کریستالی

انواع پارافین جامد | کاربرد، خواص و مقایسه انواع پارافین

در این قسمت به معرفی و مقایسه انواع  پارافین های جامد مختلف پرداخته و ویژگی های هر کدام از آنها اشاره شده است؛ دانستن این موارد در هنگام خرید پارافین نقش مهمی را خصوصا برای مبتدیان شمع سازی ایفا می کنند. پارافین های جامد از منظر اسیدی بودن به دو دسته پارافین جامد اسیددار و پارافین کریستالی بدون اسید تقسیم بندی می شوند.

همچنین پارافین های جامد از منظر درصد چربی نیز قابل تقسیم بندی به انواع مختلف پارافین جامد 0.5 درصد، پارافین جامد 0.5 تا 1،  پارافین جامد 1 درصد، پارافین جامد 1-3 درصد، پارافین جامد 3-5 درصد، پارافین جامد 5-8 درصد و پارافین جامد 8-18 درصد می باشند.

هر چه درصد چربی پارافین های جامد کمتر باشد این پارافین ها شفاف ترو سفید رنگ تر بوده، دارای کیفیت مطلوب تری بوده و راحت تر می توان با آنها کار نمود. با افزایش تدریجی درصد چربی پارافین های جامد رنگ آنها ابتدا از سفید به شیری و سپس زرد و قهوه ای تغییر پیدا کرده و پارافین دارای بو می شود.

پارافین جامد از منظر شکل ظاهری نیز قابل دسته بندی می باشند که این دسته ها شامل پارافین قالبی، پارافین  گرانولی، پارافین پودری و پارافین ژله ای می باشند. پارافین های گرانولی پارافین هایی هستند که داری ظاهر و شکل عدس مانند می باشند و به صورت دایره های کوچک برش خورده اند. پارافین گرانولی داری انواع مختلف می باشد مثلا پارافین کریستالی می تواند نوع گرانولی نیز داشته باشد. 

پارافین ژله ای حالت ژله ای گونه دارد و خیلی راحت توسط انگشتان دست به قطعات کوچکتر تبدیل می شود. در هنگام خرید پارافین ژله ای و کار کردن با آن باید توجه داشت که پارافین ژله ای از درصد چربی بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل  نسبت به حرارت مستقیم خیلی حساس می باشد و در صورتی که حرارت مستقیم زیادی به پارافین ژله ای انتقال یابد این پارافین کدر شده و سپس می سوزد.

بنابراین بهترین روش و گزینه پیشنهادی برای ذوب کردن پارافین ژله ای و نیز سایر انواع پارافین استفاده از روش بنماری به صورت انتقال حرارت غیرمستقیم در یک دیگ بخار دو گانه یا دو دیگ تو در تو می باشد. پارافین ژله ای را ابتدا با استفاده از روش بن ماری به صورت حرارات غیر مستقیم ذوب کرده تا حالت عسلی پیدا کند و سپس آن را روی حرارات مستقیم قرار داده تا کاملا حالت مایع پیدا کند.

پارافین پودری شکل به صورت محدود در بازار یافت می شود و خیلی رایج نیست از این رو امکان خرید پارافین پودری مانند سایر انواع پارافین به صورت سهل الوصول در همه فروشگاه های شمع سازی وجود ندارد؛ طریقه استفاده از پارافین پودری به این صورت است که آن را داخل ظرف شمع غالبا کریستالی یا شیشه ای ریخته  و فیتیله شمع را داخل پارافین پودری قرار داده و فیتیله شمع را روشن می کنید و دیگر نیازی به ذوب کردن پارافین و انجام هیچ کار خاص دیگری وجود ندارد.

نوع دیگر پارافین مرسوم، پارافین ورق موم می باشد که به صورت ورقه ای می باشند و به صورت گسترده در فروشگاه های لوازم شمع سازی وجود دارند، این پارافین از انعطاف پذیری نسبتا بالایی برخوردا می باشد خصوصا اگر آن را از طریق سشوار یا شوفاژ کمی گرم کنیم به دلیل انعطاف پذیری بالا میتوان پارافین ورق موم را رول نمود و به شکل های مختلف درآورد و با آن شمع ساخت؛ پارافین ورق موم در رنگ های مختلف طبیعی ، زرد ، سبز، قرمر و غیره در بازار موجود می باشد.

دیگر پارافین موجود در بازار پارافین سویا می باشد که یک پارافین گیاهی می باشد و مشتق شده از گیاه سویا می باشد که از مرغوبیت بالایی برخوردار می باشد و برای ساخت شمع در ظرف های شیشه ای اغلب از پارفین سویا استفاده می شود. آخرین پارافین جامد هم پارافین گل می باشد که پارافینی تقریبا شبیه به پارافین کریستال است و از انعطاف پذیری و حالت کشسانی خوبی برخوردار می باشد و به صورت گرانولی و قالبی در بازار لوازم شمع سازی وجود دارد و غالبا در تهیه و تولید شمع های زینتی طرح دار مورد استفاده قرار می گیرد.

.

معرفی انواع پارافین – ویژگی ها و کاربردهای پارافین های مختلف

تفاوت پارافین کریستال با پارافین جامد اسید دار

پارافین کریستال که از جمله پارافین های جامد می باشد دارای درصد چربی 0.5 تا 1 درصد می باشد ولی پارافین جامد اسید دار دارای درصد چربی 1 درصد به بالا می باشند. از این رو کیفیت پارافین کریستالی در مقایسه با پارافین جامد اسید دار بهتر بوده و پارافین کریستال از شفافیت، انعطاف پذیری و حالت کشسانی بالاتری برخوردار می باشد. 

پارافین کریستالی در مقایسه با پارافین جامد اسیددار یک تا سه درصد در ظاهر خیلی شبیه به هم می باشند. این در حالی است که پارافن جامد اسید دار حالت صابونی داشته و با فشار دست بر روی آنها خرد و تکه تکه می شوند ولی پارافین کریستالی شفاف و خیلی محکم می باشند و خیلی راحت نمی توان تکه ای از آن را با دست جدا نمود و برای جدا کردن و تکه تکه کردن آن نیاز به ابزارهایی مانند اره یا چاقو می باشد.

تاریخچه پارافین جامد

پارافین جامد اولین بار در سال 1830 توسط کارل فون رایشنباخ ، شیمی دان آلمانی ، هنگامی که وی سعی در ایجاد وسیله ای برای جداسازی و تصفیه موثر مواد مومی که به طور طبیعی در نفت وجود دارند داشت ، ایجاد شد. پارافین جامد پیشرفت عمده ای در صنعت شمع سازی ایجاد نمود زیرا به طور تمیز و قابل اطمینانی می سوزد و ساخت آن از ساخت انواع دیگر شمع ها (شمع با پاارفین سویا، شمع با موم زنبور عسل) ارزان تر است.

پارافین جامد در ابتدا از نقطه ذوب کم رنج می برد. با این حال ، بعداً با افزودن اسید استئاریک سخت تر ، این نقص برطرف شد. تولید پارافین جامد در اوایل قرن 20 به دلیل رشد صنایع بسته بندی گوشت و روغن که باعث ایجاد پارافین و اسید استئاریک به عنوان محصولات جانبی شد ، از رونق زیادی برخوردار شد.

مراحل تولید پارافین جامد

مواد اولیه تولید پارافین جامد موم شل است که مخلوطی از روغن و موم است ، موم شل محصول جانبی از تصفیه روغن روان کننده است. اولین مرحله در ساخت پارافین جامد ، حذف روغن (روغن زدایی یا واکس زدایی) از موم شل است. روغن با تبلور جدا می شود. معمولاً موم شل گرم می شود ، با یک یا چند حلال مانند کتون مخلوط می شود و سپس سرد می شود. با خنک شدن ، موم از محلول متبلور می شود و فقط روغن باقی می ماند. این مخلوط به دو جریان جامد (موم بعلاوه مقداری حلال) و مایع (روغن و حلال) فیلتر می شود.

پس از بازیابی حلال توسط تقطیر ، به محصولات حاصل “موم محصول” (یا “موم پرس”) و “روغن پا” گفته می شود. هرچه درصد روغن در موم کمتر باشد ، تصفیه شده تر در نظر گرفته می شود (نیمه تصفیه شده در مقابل کاملا تصفیه شده). موم بدست آمده ممکن است برای از بین بردن رنگ و بو بیشتر فرآوری شود. در آخر ممکن است موم با هم مخلوط شود و خواص مورد نظر خاصی مانند نقطه ذوب و نفوذ را بدست آورد. موم پارافین به دو صورت مایع یا جامد به فروش می رسد.

تولید پارافین جامد
تولید پارافین جامد

نکات مهم در هنگام خرید پارافین جامد

در خرید پارافین جامد موارد بسیار زیادی حائز اهمیت می باشد؛ در ابتدا باید نوع کاربرد پارافین را مشخص کرد چون میزان مرغوبیت پارافین براساس کاربرد آن در صنایع مختلف مشخص می گردد به عنوان نمونه در صنایع شمع سازی پارافین مورد نیاز باید دارای درصد روغن پایین تری بوده تا مرغوب تر باشد اما این موضوع در صنایع مرتبط با روانکاری کاملا برعکس است و پارافینی که درصد روغن بالاتری دارد مرغوب تر میباشد.

البته می توان به طور کلی گفت که  پارافین های با رنگ سفید از مرغوبیت و کیفیت بیشتری نسبت به پارافین های شیری رنگ و زرد رنگ برخوردار می باشند. کیفیت و مرغوبیت پارافین های مختلف را نیز می توان با شکستن دانه های کریستالی وسط آنها بررسی نمود به این شکل که هر چه میزان این کریستال ها بیشتر بوده و حالت شکری تری داشته باشند و نیز سفیدرنگ تر باشند، پارافین از مرغوبیت بیشتری برخوردار می باشد.

خواص فیزیکی پارافین جامد

پارافین های با فرم جامد، معمولا دارای سه تا پنج درصد روغن می باشند که غالبا دارای رنگ سفید مایل به شیری می باشند و در تماش دست با آنها دارای حالت ژله‌ای می باشند. به طور معمول نقطه ذوب پارافین های جامد دمایی بین پنجاه و هشت  تا شصت درجه‌ی سلسیوس می‌باشد و نقطه انجماد آنها نیز در محدوده بین پنجاه تا پنجاه و پنج درجه‌ی سلسیوس می باشد و به همین علت است که غالبا پارافین ها را به صورت جامد مشاهده می کنیم.

پارافین های جامدی که دارای کیفیت بالاتر و درصد روغن پائین تری بوده و همچنین سفید رنگ و بدون بو و مزه می باشند، به پارافین وکس معروف هستند. به طور کلی پارافین های جامد به سه گروه پارافین های خوراکی، پارافین های بهداشتی و پارافین های صنعتی دسته بندی می شوند.

خرید پارافین جامد وکاربردهای آن

از پارافین های جامد در سالن های آرایشی بهداشتی به عنوان نرم کننده پوست و درمان های اسپا روی دست ها و پاها و کوتیکول ها استفاده می شوند. همچنین از دیگر مصارف پارافین جامد می توان به کاربرد آن برای تسکین درد در عضلات و مفاصل، استفاده به عنوان روغن کاری، عایق کاری الکتریکی، تولید مداد رنگی، تولید شمع اشاره کرد. در علم پزشکی پارافین میتواند به عنوان دارو و نوعی درمان مورد استفاده قرار گیرد که  استفاده از آن می تواند به افزایش جریان خون، کاهش سفتی مفاصل و شل شدن عضلات کمک نماید و همچنین می تواند گرفتگی عضلات و التهاب آنها را به حداقل برساند.

در کاربردهای صنعتی ، اصلاح خصوصیات کریستالی پارافین جامد ، معمولاً با افزودن شاخه به زنجیره ستون فقرات کربنی ، مفید است. اصلاح معمولاً با مواد افزودنی مانند کوپلیمرهای EVA ، موم میکروکریستالی یا اشکال پلی اتیلن انجام می شود. خصوصیات شاخه ای منجر به ایجاد یک پارافین اصلاح شده با گرانروی بالاتر ، ساختار بلوری کوچکتر و خصوصیات عملکردی اصلاح شده می شود.

از پارافین جامد خالص به ندرت و برای تراشیدن مدلهای اصلی برای ریخته گری فلز و سایر مواد در فرآیند واکس از دست رفته استفاده می شود ، زیرا در دمای اتاق نسبتاً شکننده است و هنگام کار خطرات خرد شدن و شکستگی را ارائه می دهد. موم های نرم و انعطاف پذیر ، ممکن است برای چنین کاربردهایی ترجیح داده شوند ، اما “واکس های ریخته گری سرمایه گذاری” که اغلب مبتنی بر پارافین هستند ، صراحتاً برای این منظور فرموله می شوند.

در آزمایشگاه بافت شناسی یا آسیب شناسی ، از موم پارافین برای اشباع بافت قبل از برش دادن نمونه های نازک بافت استفاده می شود. آب از طریق مقاومت صعودی الکل (75% به 100%) از بافت خارج می شود و بافت در یک حلال آلی مانند زایلن پاک می شود. سپس بافت را برای چند ساعت در موم پارافین قرار داده و سپس در قالب با موم قرار می دهند تا خنک و جامد شود. سپس بخشها را بر روی میکروتوم برش می دهند.

با تنفس ، تماس با پوست و تماس چشمی ، افراد می توانند در محل کار در معرض پارافین قرار بگیرند. انستیتوی ملی ایمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) حد مجاز قرارگیری در معرض (REL) برای قرار گرفتن در معرض بخار موم پارافین را 2 میلی گرم در متر مکعب در طی یک روز کاری 8 ساعته تعیین کرده است.

در کشاورزی پارافین برای تهیه کود مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین باید توجه داشت که در اعصار گذشته و پیش از اختراع برق، از پارافین به عنوان منبع اصلی روشنایی در چراغ ها و فانوسها استفاده می شده است. به علاوه از پارافین می توان به عنوان یک پوشش ضد آب برای چوب، چسب و کاغذ موم نیز استفاده نمود ضمن اینکه بعضا این ماده در فرایند تصفیه آب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به کاربردهای مختلف پارافین جامد در مصارف گوناگون و استفاده آن در صنایع مختلف اشاره شده است:

1- خرید پارافین برای شمع سازی

2- خرید پارافین برای کنده کاری موم

3- خرید پارافین به منظور روغن کاری زنجیر دوچرخه

4- خرید پارافین جهت پوشش های کاغذ مومی یا پنبه واکس خورده

5- خرید پارافین با درجه غذایی به منظور استفاده در صنایع غذایی

6- خرید پارافین به عنوان پوشش براق مورد استفاده در آب نبات سازی (اگرچه خوراکی است ، اما بدون شکسته شدن از بدن عبور می کند و غیر قابل هضم است)

7- خرید پارافین به عنوان روکش انواع پنیرهای سخت مانند پنیر ادام

8- خرید پارافین برای درزگیر شیشه ، قوطی و بطری

9- خرید پراافین به عنوان افزودنی آدامس

10- خرید پارافین برای استفاده در صنعت ریخته گری

11- خرید پارافین به عنوان مواد ضد انعقاد ، دفع کننده رطوبت و پوشش های گرد و غبار برای کودها،

12- خرید پارافین به عنوان عامل تهیه نمونه ها برای بافت شناسی

13- خرید پارافین به عنوان روان کننده گلوله – همراه با مواد دیگری مانند روغن زیتون و موم

14- خرید پارافین به عنوان عامل بلغم سازی که معمولاً برای تثبیت / حساسیت زدایی از مواد منفجره شدید مانند RDX استفاده می شود

15- خرید پارافین جهت ساخت مداد شمعی

16- خرید پارافین به عنوان پیشرانه جامد برای موتورهای راکتی ترکیبی

17- خرید پارافین به عنوان مولفه موم تخته موج ، موم اسکی و موم اسکیت

18- جوهر (خرید پارافین به عنوان پایه ای برای جوهر جامد بلوک های رنگی مختلف از واکس برای چاپگرهای حرارتی استفاده می شود موم ذوب شده و سپس بر روی کاغذ پاشیده می شود و تصاویری با سطح براق تولید می کند)

19- خرید پارافین ماده افزودنی غذایی ، 20- ماده لعاب دهنده

21- تحقیقات پزشکی قانونی (خرید پارافین جهت انجام آزمایش نیترات که از موم پارافین برای شناسایی نیترات ها و نیتریت های موجود در دست مظنون تیراندازی استفاده می کند)

22- خرید پارافین واستفاده از آن به عنوان عوامل ضد عفونی کننده (برای جلوگیری از ترک خوردن لاستیک ، از ترکیبات پارافین و میکرو واکس در ترکیبات لاستیکی استفاده می شود. مواد افزودنی موم به سطح محصول منتقل شده و یک لایه محافظ ایجاد می کند. این لایه همچنین می تواند به عنوان یک ماده آزاد کننده عمل کرده و به محصول کمک کند تا از قالب آن جدا شود)

23- ترموستات مکانیکی و محرک (خرید پارافین به عنوان یک ماده انبساطی برای فعال سازی چنین دستگاه هایی)

24- خرید پارافین به عنوان یک ماده گلدان برای محصور سازی اجزای الکترونیکی مانند وانت های گیتار ، ترانسفورماتورها و سلف ها ، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و کاهش سر و صدای صوتی و اثرات میکروفونیک ناشی از الکترومغناطیسی

25- خرید پارافین جهت استفاده در فرآیندهای تولید منسوجات (مانند مواردی که برای نخ آیزنگارن استفاده می شود)

26- خرید پارافین به عنوان ماده ضخیم کننده در بسیاری از توپهای رنگی

27- خرید پارافین به عنوان مرطوب کننده مواد آرایشی و بهداشتی مانند وازلین

28- خرید پارافین به عنوان پوششی برای جلوگیری از اکسید شدن سطح فولاد و آهن جلا

29- خرید پارافین به عنوان مواد تغییر فاز برای ذخیره انرژی گرمایی هنگامی که فضاپیما قادر به تابش گرمای بیش از حد نباشد

30- خرید پارافین برای تولید زره و کتاب چرمی

31- خرید پارافین به عنوان محافظ تابش نوترون

32- خرید پارافین به منظور پارافین تراپی برای درمان های شغلی و فیزیکی و نیز درمان های زیبایی

33- خرید پارافین برای اتمام عملیات روی چوب

34- خرید پارافین به عنوان سوخت برای تنفس در آتش

35- خرید پارافین برای استفاده در لامپهای گدازه

پارافین مایع

پارافین مایع که به عنوان paraffinum liquidum یا روغن معدنی روسی نیز شناخته می شود ، یک روغن معدنی بسیار تصفیه شده است که در لوازم آرایشی و پزشکی استفاده می شود. پارافین مایع بهداشتی یا دارویی را نباید با پارافین مایع صنعتی (یا نفت سفید) که به عنوان سوخت استفاده می شود اشتباه گرفت. پارافین مایع یک مایع شفاف ، بی رنگ ، تقریباً بدون بو و روغنی است که از هیدروکربن های اشباع شده حاصل از نفت تشکیل شده است [1].

اصطلاح paraffinum perliquidum گاهی اوقات برای نشان دادن پارافین مایع سبک استفاده می شود ، در حالی که اصطلاح paraffinum subliquidum در پاره ای از اوقات و برای نشان دادن روغن معدنی ضخیم تر استفاده می شود. گفته می شود که از 400 سال قبل از میلاد مسیح از نفت به عنوان دارو استفاده می شده است که این موضوع در متون نویسندگان کلاسیک همچون هرودوت ، پلوتارک ، دیوسکوریدس ، پلینی و دیگران ذکر شده است.

پارافین مایع
پارافین مایع

پارافین مایع توسط اعراب اولیه بسیار مورد استفاده قرار می گرفت و در طب اولیه هند از اهمیت بسیاری برخوردار بود. اولین استفاده داخلی آن به رابرت چزبرو نسبت داده می شود ، که در سال 1872 آن را برای تولید “ یک محصول جدید و مفید از نفت” ثبت اختراع کرد. پس از آنکه Sir W. Arbuthnot Lane ، که در آن زمان رئیس بخش جراحی بیمارستان Guy بود ، پارافین مایع را به عنوان درمانی برای استاز روده و یبوست مزمن در سال 1913 توصیه كرد ، پارافین مایع محبوبیت بیشتری پیدا كرد.

پارافین مایع در گریدهای مختلف تولید و روانه بازار می شود که شامل پارافین مایع صنعتی، پارافین مایع بهداشتی، پارافین مایع خوراکی، دارویی و پارافین مایع آزمایشگاهی می باشند. تفاوت گریدهای پارافین مایع در روش جداسازی آروماتیک ها، رنگ و بوی آنها می باشد.

خرید پارافین مایع و کاربردهای آن

پارافین مایع خوراکی- دارویی در درجه اول به عنوان یک ملین ضد یبوست در پزشکی کودکان و درمان دل درد حیوانات استفاده می شود و یک درمان محبوب برای یبوست و انسداد است. به دلیل سهولت در تیتراسیون ، ترکیب دارویی پارافین مایع خوراکی- دارویی مناسب است. این ماده در درجه اول به عنوان روان کننده مدفوع عمل می کند ، بنابراین با گرفتگی شکم ، اسهال ، نفخ شکم ، اختلالات در الکترولیت ها یا تحمل در مدت زمان طولانی استفاده نمی شود زیرا عوارض جانبی مسهل های اسموزی و محرک غالب را ایجاد می کنند.

پارافین مایع خوراکی- دارویی با نرم کردن مدفوع به عنوان دارو عمل کرده و روده را با یک فیلم روغنی می پوشاند. از این رو ، درد ناشی از برخی شرایط مانند بواسیر را کاهش می دهد. این ویژگی ها، استفاده از پارافین مایع خوراکی- دارویی را برای درمان یبوست مزمن در دوران کودکی و پیری، به خصوص در مواردی که دوزهای زیاد یا استفاده طولانی مدت لازم است ، ایده آل می کند.

در مورد ایمنی مصرف پارافین مایع خوراکی- دارویی برای کودکان کاملاً اتفاق نظر حاصل نشده است. در حالی که پارافین مایع به عنوان دارو به طور گسترده ای برای مدیریت یبوست کودکان در آمریکای شمالی و استرالیا مورد استفاده قرار گرفته ، این دارو در انگلستان بسیار کمتر استفاده می شود.

استفاده از پارافین مایع به عنوان دارو توسط آکادمی اطفال و انجمن گوارش و تغذیه آمریکای شمالی تأیید می شود ، در حالیکه این سازمان اخیرا آن را به عنوان اولین انتخاب برای مدیریت یبوست کودکان توصیف کرده است. پیشنهاد می شود که این دارو هرگز در مواردی که بیمار از نظر عصب شناختی دچار اختلال شده یا دچار اختلال بالقوه بلع وعوارض بالقوه تنفسی می باشد ، استفاده نشود.

پنومونی لیپوئیدی به دلیل آسپیراسیون روغن معدنی ، که یک عارضه شدید شناخته شده در این دارو است ، بر لزوم آگاهی بیشتر مراقبان در مورد خطرات احتمالی استفاده نامناسب از روغن معدنی تأکید می کند. برخی تا جایی پیش می روند که می گویند این ماده نباید هرگز در کودکان استفاده شود.

پارافین مایع همچنین در ترکیب با منیزیم به عنوان یک ملین ضد یبوست اسمزی استفاده می شود که با نام تجاری Mil-Par فروخته می شود.پارافین مایع خوراکی همچنین در صنایع غذایی در کاربردهای مختلف از جمله ضد کف مورد استفاده قرار می گیرد و برای براق نمودن و جلا دادن میوه جات و تخم مرغ نیز استفاده می شود.

پارافین مایع صنعتی می تواند به عنوان ماده آزاد کننده ، چسب ، یا روان کننده روی کپسول و قرص استفاده شود؛ همچنین از پارافین مایع گرید صنعتی برای واکس زدن و براق نمودن سطوح، چوب، چرم و کفش استفاده شده و این محصول به عنوان سوخت چراغ های لوکس زینتی در کافه ها و منازل مورد استفاده قرار می گیرد.

پارافین مایع صنعتی همچنین در صنایع تولید کاغذ، تولید نخ، تولید سموم دفع آفات گیاهان، تولید پولیش و واکس، صنایع چوب، صنایع سیمان، صنایع ریخته گری و صنایع نساجی به شدت کاربرد دارد. در خرید پارافین مایع گرید صنعتی باید توجه داشت که آروماتیک های پارافین مایع توسط اسید جدا می شوند این در حالی است که جداسازی آروماتیک های پارافین مایع بهداشتی تویط الکل انجام می پذیرد .

پارافین مایع گرید بهداشتی به صورت کامل تصفیه شده و یک ماده آبرسان و پاک کننده است از این رو ، در چندین محصول آرایشی برای محصولات پوست و مو استفاده می شود. پارافین مایع بهداشتی کاملا بدون رنگ و بدون بو می باشد و ویژگی های شیمیایی و فیزیکی آن در طی گذشت زمان از دوام بسیاری برخوردار است؛ همچنین این ماده به عنوان یکی از مواد دستمال مرطوب بعد از موم استفاده می شود.

عوارض مصارف خوراکی و بهداشتی پارافین مایع

با مصرف خوراکی ، پارافین مایع ممکن است در جذب ویتامین های محلول در چربی اختلال ایجاد کند ، اگرچه به نظر نمی رسد شواهد این موضوع را کاملاً تأیید کند. پرارفین مایع می تواند به دیواره روده جذب شود و ممکن است در برخی از گونه های موش واکنش گرانولوماتوز بدن خارجی ایجاد کند. این واکنش ها ممکن است در انسان رخ ندهد. برخی شواهد نشان می دهد که این ماده فقدان سرطان زایی را ایجاد می کند.

اگر پارافین مایع وارد ریه ها شود ، می تواند باعث پنومونی لیپوئید شود. در صورت تزریق موضعی ، می تواند واکنش های گرانولوماتوز ایجاد کند.

در سال 2015 ، ناظر مصرف کننده آلمانی Stiftung Warentest مواد آرایشی حاوی روغن های معدنی را تجزیه و تحلیل کرد. آنها پس از ایجاد یک روش جدید کشف ، غلظت بالایی از هیدروکربنهای معطر روغن معدنی (MOHA) و حتی پلی رماتیس را در محصولات حاوی روغنهای معدنی با محصولات وازلین حاوی بیشترین MOHA از تمام محصولات آرایشی آزمایش شده (تا 9٪) یافتند.

سازمان ایمنی غذایی اروپا ، MOHA و polyaromatics را احتمالاً سرطان زا می داند. بر اساس نتایج ، Stiftung Warentest هشدار می دهد که از وازلین یا هر محصولی که بر پایه روغن های معدنی است برای مراقبت از لب استفاده نکنید.

مراجع

[1] Sharif F, Crushell E, O’Driscoll K, Bourke B (August 2001). “Liquid paraffin: a reappraisal of its role in the treatment of constipation”Archives of Disease in Childhood85 (2): 121–4. doi:10.1136/adc.85.2.121. PMC 1718886. PMID 11466186.